Frequently Asked Questions

Meubels zoeken of een renovatie van je woning/kantoor realiseren, kan stresserend en tijdrovend zijn. We willen je een eenvoudige manier aanbieden om snel en gemakkelijk de (her)inrichting van jouw interieur te realiseren. Kijk hieronder voor een antwoord op onze meest gestelde vragen.

Hoe te starten?

Waarom samenwerken met interiorss?

interiorss biedt interieurontwerpdiensten aan, van keuze van meubilair tot totaalrenovaties. Het voordeel van werken met interiorss is dat wij verschillende pakketten aanbieden:

(BUSINESS) LITE. Dan maken we een shoppinglijst met een keuze van meubels en accessoires en geven je links naar webshops zodat je de items onmiddellijk online kan aankopen. 

(BUSINESS) PLUS. Hier maken we een uitgewerkt grondplan voor jouw renovatie, we contacteren je voor een gesprek van ca. 20 minuten, maken conceptboards, geven je een shopping- en materialenlijst en meer.

(BUSINESS) PREMIUM. Hierbij stel je zelf een pakket samen en kies je uit verschillende mogelijkheden. Daarna ontvang je hiervoor een offerte.

 

Voor welke projecten is interiorss beschikbaar?

Bij interiorss kan je terecht voor verschillende opdrachten, van een keuze van meubilair tot totaalrenovaties. En dit zowel voor particulieren als voor ondernemers.

Voor particulieren realiseren we projecten van verschillende omvang en stijl: dit gaat van strak en minimalistisch tot landelijk, klassiek, … We doen ons best om interieurs te creëren die een weerspiegeling zijn van wie jij bent en hoe jij leeft. Onze interieurarchitecten werken met jou samen om dit te realiseren. 

Voor ondernemers en vrije beroepen kunnen we instaan voor het interieurontwerp van kantoren, huisarts-, tandarts-, dierenartspraktijken en meer. Indien je kiest voor pakket PREMIUM, kunnen we hierbij ook de projectcoördinatie doen. Van idee tot oplevering, kunnen we vernieuwende interieurconcepten aanbieden en dit met een transparante timing en budgetcontrole. Wij ontfermen ons over elke noodzakelijke stap in het complexe proces van verbouwing en inrichting. Na korte tijd kan je al profiteren van een (totaal)inrichting binnen je budget en binnen de afgesproken termijn.

 

Waarin verschilt interiorss van andere interieurfirma’s?

Het is mogelijk om een beperkte dienstverlening aan te kopen (LITE), er is de mogelijkheid om meer diensten aan te kopen (PLUS), tenslotte kan een pakket op maat opgesteld worden (PREMIUM). Als je kiest voor PREMIUM en wenst dat een interieurarchitect bij je langs komt, dan selecteren wij een interieurarchitect uit ons netwerk die past bij jouw project en die uit jouw regio komt. In het pakket PREMIUM kan je ook er ook voor kiezen dat wij aannemers en eventueel, indien een vergunning nodig is, een architect aanduiden voor de realisatie van jouw project.

Wat is een shoppinglijst? En andere termen

Wat is een shoppinglijst?

Een shoppinglijst is een opsomming van meubels en accessoires die jouw interieurarchitect voorstelt volgens jouw wensen en ruimte. Deze shoppinglijst omvat telkens een foto, een omschrijving, de prijs (en eventuele korting) en een link waar je het item online kan kopen. Klik op de afbeelding hieronder om een voorbeeld te zien van een shoppinglijst.

 

Wat is een conceptboard?

Een conceptboard is een voorstelling van keuzes die jouw interieurarchitect gemaakt heeft voor jouw interieur op gebied van meubilair, materialen en kleuren. De interieurarchitect zal je die doormailen en zal dan je feedback vragen. Gelieve je conceptboard grondig te bekijken en je mening te laten weten aan je interieurarchitect via email. Hieronder zie je een voorbeeld.

 

Wat is een 3D-beeld?

Een 3D-beeld is een 3D-voorstelling van jouw ruimte met de meubels, accessoires, materialen en kleuren die je interieurarchitect geselecteerd heeft voor jouw project.

 

Wat is een een materialen- en kleurenlijst?

Een een materialen- en kleurenlijst is een opsomming van alle afwerkingsmaterialen met alle specificaties en kleuren (met kleurcodes), die je interieurarchitect geselecteerd heeft voor jouw project.

 

Wat is een uitgewerkt grondplan?

Een uitgewerkt grondplan is een grondplan van jouw project met alle muren, meubels en andere items, samen met alle afmetingen, alsook alle specificaties wat betreft afwerkingen, materialen en kleuren. Zodanig heb je alle informatie om onmiddellijk naar een aannemer te stappen voor de uitvoering (of om het zelf uit te voeren).

 

Wat is een revisie?

Een revisie is een set van aanpassingen die je interieurarchitect zal doen op basis van jouw feedback.

 

Uit welke winkels komen de meubels die worden voorgesteld?

Wij stellen meubels, verlichting en decoratie voor van verschillende winkels die via internet verkopen zoals Home 24, Verberckmoes, IKEA en vele andere. We kunnen daarnaast ook bijzondere items voorstellen van speciaal geselecteerde leveranciers om een meer persoonlijke sfeer te creëren en om zo goed mogelijk aan je wensen te voldoen.

Hoeveel kost het?

Hoeveel kost interiorss?

Het pakket LITE en het pakket PLUS kost een vast bedrag. Bij het pakket PREMIUM maken we een prijs op maat, volgens de door jouw gekozen diensten. De offerte met een prijs op maat versturen we je per email en dan beslis jij of je wel of niet in zee gaat met interiorss. Indien het gaat om een totaalrenovatie, inclusief projectcoördinatie, stellen we een prijs op die te betalen is in schijven. Het blijft hierbij steeds mogelijk om je keuze van diensten aan te passen, vervolgens passen we dan ook jouw prijs aan.

We benadrukken dat we altijd werken met vaste bedragen. Er zijn dus geen verborgen honoraria, noch extra kosten achteraf. Zo krijg je geen onaangename verrassingen aan het einde van de rit. Wat je ontvangt, is kwalitatieve en betaalbare interieurontwerpdiensten.

Wij benadrukken ook ten stelligste dat we geen commissies ophalen, noch via leveranciers, noch via aannemers. interiorss is bovendien niet gebonden aan specifieke webshops of winkels. Wij nemen geen commissie op de verkoop van meubilair & accessoires en werken onafhankelijk. Zo kan je er zeker van zijn dat wij je het beste advies geven volgens jouw wensen. 

 

Hoe te starten?

Kies een pakket en klik op STARTEN, dan wordt je gestuurd naar een vragenlijst. Hierbij vragen we dan om de afmetingen door te geven van de ruimte die je wil vernieuwen, alsook om een aantal foto’s van de ruimte te uploaden. Als je foto’s (of een Pinterest-bord) hebt die je inspireren, mag je ons dat ook altijd doorsturen.  Communicatie is cruciaal. Hoe specifieker je kunt zijn bij het geven van informatie, hoe beter wij een antwoord kunnen geven op je vraag. 

Na het invullen van de vragenlijst vragen we je om het bedrag, overeenkomstig met het gekozen pakket, te betalen (LITE en PLUS). Dit kan online via credit card of PayPal of via overschrijving. Eens we je betaling ontvangen hebben, starten we met de uitvoering van je pakket.

Bij het pakket PREMIUM mailen we je een offerte met een prijs op maat. Jij beslist dan of je al dan niet verder wil gaan met interiorss.

Werken met een interieurarchitect en aannemer(s)

Wat gebeurt er tijdens het gesprek met een interieurarchitect (PLUS of PREMIUM)?

Een interieurarchitect contacteert je (PLUS). Dit kan per telefoon, via Skype of Messenger. De interieurarchitect luistert naar je vragen, bespreekt je wensen en stelt vervolgens een aantal ideeën en oplossingen voor. Op basis van die informatie kan de interieurarchitect dan aan de slag om conceptboards op te stellen. De conceptboards zullen je worden doorgemaild en er zal gevraagd worden naar  je feedback. Vervolgens maakt de interieurarchitect een uitgewerkt grondplan en een 3D-beeld en stelt een shopping- en materiaallijst op.   

Indien je een bezoek bestelt van een interieurarchitect (PREMIUM), zal een interieurarchitect je contacteren om een afspraak vast te leggen. Idealiter gaat die door op locatie van de ruimte die je wil vernieuwen. De interieurarchitect bekijkt dan de ruimte, luistert naar je vragen en bespreekt je wensen om vervolgens een ontwerp te maken.

 

Hoe gebeurt de matching met een interieurarchitect (PREMIUM)?

We zullen ons best doen om je te matchen met een interieurarchitect die het best kan beantwoorden aan jouw wensen.

Wij beoordelen de informatie die je ons doorgeeft zoals het type project, je voorkeur van stijl, de timing waarin je je project gerealiseerd wil zien, de locatie van je project, … En dit om te bepalen welke interieurarchitect het best bij je past. 

 

Welke aannemers werken voor interiorss?

Het is ook mogelijk dat je ons de opdracht geeft om (een) aannemer(s) aan te duiden. Wij zorgen dan voor de werfplanning en de werfopvolging. Elke aannemer waarmee we samenwerken hebben we grondig doorgelicht om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan onze normen wat betreft kwaliteit, professionaliteit en klantenservice.

Niet helemaal tevreden?

Ik ben niet tevreden over het werken met mijn interieurarchitect.

We streven ernaar om je de beste dienstverlening te geven. Maak je wensen duidelijk aan je interieurarchitect. Het is jouw woning/zaak en het moet perfect zijn! Indien je niet tevreden bent, contacteer ons. We doen het nodige om jouw project terug in goede banen te leiden. 

 

Ik ben niet tevreden met de uitvoering van de werken.

Je bent niet tevreden met de uitvoering van de werken of je bent niet tevreden met de communicatie met je aannemer? Contacteer ons en we zullen alles doen om je project terug op het goede spoor te krijgen.